Alle berichten EQIN

EQIN Opleidingen speelt belangrijke rol als begeleider en coach

6 May 2016

EQIN opleidingen is de opleider voor Stork Technical Services (STS). STS hecht veel waarde aan goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers. Daarom biedt het bedrijf haar mensen de mogelijkheid deel te nemen aan bijvoorbeeld laspraktijkopleidingen, theoretische kaderopleidingen, drukperscursussen of pijpfitopleidingen. EQIN Opleidingen speelt daarbij als begeleider en coach een belangrijke rol.

Vier dagen
Eind maart legden vijf STS medewerkers het examen Pijpfitten af. Dit examen duurde wel vier aaneengesloten werkdagen. Het niveau van het examen was enorm hoog maar de door EQIN opleidingen begeleide mannen lieten zich daar niet door intimideren. Zij bouwden samen een minifabriek zoals dit nog nooit eerder was gedaan.

Complex
Het examen was zo complex doordat alle onderwerpen die tijdens de tweejarige opleiding waren behandeld in de test voorkwamen. Denk daarbij aan  dikwandig 600mm x 20mm fitten tot tracing 15mm x 2mm. Daarnaast moesten de deelnemers laten zien dat ze  in– en opzetnaden, zadelstuk, broekstuk en segmentbochtten konden maken en tenslotte konden warm buigen.

Verplicht
Volgens de veiligheidsnormen waarmee STS werkt hoort elke monteur in het bezit te zijn van het certificaat veiligheids-en vaardigheidstraining druktesten van leidingen-en equipment (-delen)’. Zonder dit certificaat mag een monteur niet drukpersen. Daarom is het behalen van het certificaat ‘een verplicht  onderdeel van het afgelegde examen.
Naast deze tweejarige opleiding zijn alle deelnemers ook nog geslaagd voor de theorievakken(ROC) en hebben ze naast het diploma pijpfitten ook hun MBO 2-diploma op zak.

Van Links naar rechts: Brain Bertrand, Bas Nieuwland van STS Elsloo, Ton van Doorn, William Boumans en Jos Verbruggen van STS Veghel. In het midden docent Edwin Castelijns van EQIN Opleidingen locatie Stein.