Alle berichten EQIN

EQIN, de onzichtbare kracht achter de Tourstart in Utrecht

9 November 2015

Rotterdam, 9 november 2015. Als technisch partner van de Grand D├ępart van de Tour de France begin juli in Utrecht, verzorgde EQIN de elektrische infrastructuur op verschillende locaties op en rond het parcours.

Rotterdam, 9 november 2015. Als technisch partner van de Grand Départ van de Tour de France begin juli in Utrecht, verzorgde EQIN de elektrische infrastructuur op verschillende locaties op en rond het parcours. Voor 8 collega’s van EQIN Rental, Sales & Trainingen , waren dit tropendagen. Vooral de Tour organisatie deed in aanloop naar de start, steeds vaker een beroep op de EQIN mannen ter plaatse.

“Het was fantastisch om mee te maken. Dit hadden we niet willen missen,” blikt  Ramón Pascal, projectleider  van EQIN, terug als de Tour de France 2015 alweer een paar maanden achter de rug is. Met zijn collega’s Peter Hirsch, Wim Boer, Richard Gardeniers, Peter Jurjens , Martin van Dijk, Jan Pieterman en Peter Schrage vormde hij het team dat zorgde dat de Grand Départ letterlijk op volle kracht draaide.

Installatie en stroomvoorziening
Tijdens de opbouw, die weken eerder startte,  waren de mannen van EQIN verantwoordelijk voor o.a. het plaatsen en aansluiten van 12 Safetyunits (EQIN’s mobiele EHBO-posten) en 10 merchandising units  langs het parcours. Verder hebben zij  alle toiletvoorzieningen aangesloten op het riool en water en werden de tijdelijk aangelegde parkeerplaatsen van lichtmasten voorzien.
De grootste klus was het volledig van een tijdelijke stroominstallatie voorzien van de  alle VIP-locaties aan het parcours. Ramón: “Het grootste project was het hospitality paviljoen bij de start, hier stond een tent van 110x30 meter en twee verdiepingen hoog waar 6000 gasten werden verwacht. Hierbij zijn  2 volledige grootkeukens ingericht, 10 koelcontainers en 8 bars aangesloten. Daarnaast is er met tijdelijke stroominstallaties een enorme hoeveelheid stroom geleverd voor alle audio en video.”

Lange dagen
Ramón: “We werkten bijna 3 weken dagelijks van ’s morgens zeven tot ’s avonds negen uur, ook in het weekend. Erg lange dagen, maar die tijd hadden we absoluut nodig vanwege de omvang van het project.  De sfeer onderling was super waardoor we het met plezier voor elkaar hebben gekregen.”

Prettig werken
“Tijdens de Grand Départ zelf stonden we allemaal stand-by om de systemen in stand te houden en om eventuele storingen direct op te lossen”, vertelt Ramón. “Op een paar kleine storingen na is de dag vlekkeloos verlopen.” Het EQIN team werkte als integraal onderdeel van de gehele organisatie, daarmee deden ze de slogan van EQIN: ’ Fits in by standing out’ eer aan.

Bijzonder project
Ramón: “We hebben mogen meewerken aan een uniek evenement. In Utrecht hebben we laten zien waar EQIN goed in is, en dat zijn omvangrijke projecten op het gebied van tijdelijke licht, lucht en stroom installaties. Niet alleen voor de industrie maar ook voor evenementen draaien wij onze hand niet om.” Ramón legt alle eer bij zijn team: “Zij hebben dag in dag uit hard gewerkt om dit project tot een goed einde te brengen. Chapeau mannen, een prestatie om trots op te zijn.”