Alle berichten EQIN

EQIN Opleidingen introduceert nieuwe NIL handvaardigheidsopleidingen.

25 June 2015

Per 1 september 2015 wordt het NIL opleidingspakket uitgebreid met TIG en MAG lasopleidingen. Voor beide processen geldt dat er meer keuzemogelijkheden zijn op het gebied van materiaalsoort.

Voor het TIG lassen op niveau 1 en 2 kan vanaf het najaar gekozen worden uit drie verschillende materiaalsoorten, staal, roestvaststaal en aluminium. Met deze uitbreiding op de lagere niveau’s  kan meer aansluiting worden gevonden.

Op het gebied van MAG lassen is de opleidingslijn niveau 1 tot en met 3 opgezet voor het lassen van roestvaststaal. Binnen de opleidingen wordt pulserend gelast waarbij er zelfs op niveau 3 mogelijkheden zijn op met rutiel gevulde draden te lassen.
 

In het najaar wordt tevens gestart met een pilot MAG lassen met gevulde draad op niveau 3 in koolstofstaal. Hierbij komen zowel rutiel- als metaalpoedergevulde lasdraden aan bod waarbij ook op keramische steentjes gelast zal gaan worden.

Met de uitbreiding van deze praktische lasopleidingen denken we nog beter aan te kunnen sluiten op de behoeftes binnen de verschillende marktsectoren. Alle NIL handvaardigheidsopleidingen kunnen vanaf september als dag- of avondopleiding worden gevolgd op één van de locaties van EQIN Opleidingen. In-company opleidingen behoren tot de mogelijkheden.