Alle berichten EQIN

MBO niveau 3 allroundlasser

25 June 2015

De volgende stap in het ontwikkelen van een volledige leerlijn op lastechnische beroepsopleidingen is voltooid. De MBO niveau 3 opleiding Allroundlasser is in het najaar te volgen op alle locaties van EQIN Opleidingen.

Het ontwikkelen van een lastechnische leerlijn voor beroepsopleidingen, MBO niveau 2 tot en met niveau 4, is één van de strategische peilers van EQIN Opleidingen voor de komende jaren. Uiteraard zijn de traditionele, korte NIL vakopleidingen prima lasopleidingen maar om naast het verbeteren van de las echt te werken aan de ontwikkeling van de lasser dan zijn de veelal langere beroepsopleidingen bij uitstek geschikt om die doelen te bereiken. De beroepsopleidingen zijn zo opgezet dat ze zowel voor jong talent als voor vakvolwassen werknemers geschikt zijn.
 
Als vervolg op de reeds succesvolle niveau 2 opleiding, de kwaliteitslasser, is de MBO niveau 3 opleiding, de allroundlasser ontwikkeld. Deze tweejarige beroepsopleiding is bedoeld voor lassers die de ambitie hebben om het maximale uit hun praktische vaardigheden te halen waarbij een functie tot meewerkend voorman zeker tot de mogelijkheden behoort.

Kenmerkend voor deze opleiding zijn het volgen van de hoogste NIL vakopleidingen in combinatie met maatwerk gericht op het eigen bedrijf. Het behalen van lascertificaten en het volgen van de internationaal erkende opleiding Welding Practitioner (IWP) vormen vast onderdelen van de opleiding.

De BeroepsPraktijkVorming (BPV) wordt ondersteund met maatgerichte functieopdrachten die begeleidt worden door medewerkers van EQIN Opleidingen. In samenwerking met Technicom is de opleiding allround- lasser ontwikkeld. Vanaf september 2015 is deze MBO niveau 3 opleiding gereed en kunnen cursisten starten met deze verdiepende lastechnische beroepsopleiding.

De Opleiding is CREBO erkend onder nummer 94311 en via de afgesloten PraktijkOvereenKomst (POK) komt deze opleiding in aanmerking voor leerwerk vergoedingen via diverse subsidiefondsen en de overheidssubsidie Praktijkleren.

Voor meer informatie neem contact op met onze opleidingsadviseur Peter Ruijters,
tel. +31 (0)181 29 09 33 of mail naar opleidingen@eqin.eu.