Alle berichten EQIN

GEZOCHT: Docent / Instructeur Lastechniek (ZZP-ER)

31 July 2017 – EQIN

Ben jij een zeer ervaren lasser en vind je het leuk jouw kennis en ervaring te delen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Lees meer

“Wij staan voor kwaliteit, dit betekent dat we met de technologische ontwikkelingen meegaan”

18 July 2017 – EQIN

Rotterdam, 26 juni 2017: Royal Huisman, een scheepswerf gespecialiseerd in het bouwen van aluminium zeiljachten, start binnenkort met de bouw van een enorm zeiljacht van 81 meter. Dit betekent dat zij voor de duur van een jaar met een extra ploeg van 20 lassers gaan werken en hebben daarom 20 extra Fronius Puls-Mig machines nodig.

Lees meer

EQIN sponsort Natte Voetjes Festival

15 May 2017 – EQIN

Op 6 mei j.l. sponsorde EQIN voor de tweede keer het Natte Voetjes Festival in Heiloo.

Lees meer

EQIN presenteert de nieuwe generatie TransPocket: functioneler en energiezuiniger!

26 April 2017 – EQIN

Met de TransPocket 150 en de TransPocket 180 brengt de lastechnisch specialist Fronius een nieuwe generatie van zijn bewezen enkelfasige elektrode lasapparatuur op de markt. De doorontwikkeling overtuigt door uitstekende lasresultaten en de grotere functionaliteit. Een digitale resonante inverter zorgt voor de perfecte laseigenschappen voor een veelvoud aan elektroden typen. Dankzij de innovatieve PFC (Power Factor Correctie)-technologie werken de apparaten bijzonder energiezuinig.

Lees meer

Wij dagen u uit, ons uit te dagen

13 February 2017 – EQIN

EQIN organiseert in samenwerking met Stork Thermeq op 20 april 2017 de open dag. Voor de lasdemonstraties die onze lasexperts gaan geven, dagen wij u uit, ons uit te dagen met uw lasvraagstukken.

Lees meer

Maintenance Next 2017

6 February 2017 – EQIN

​Dit jaar doen wij het helemaal anders.

Lees meer

EQIN lanceert webshop

16 January 2017 – EQIN

​EQIN, de specialist in verhuur, verkoop en opleidingen op het gebied van industrieel materieel, gereedschappen en verbruiksartikelen, heeft haar vernieuwde webshop gelanceerd. Op www.eqin.nl biedt EQIN bestaande én nieuwe klanten een digitaal platform om makkelijk en snel te kunnen bestellen op ieder gewenst moment.

Lees meer

Vaarwel Transpocket 1500

21 June 2016 – EQIN

De Transpocket 1500 wordt het derde kwartaal van 2016 uit productie genomen. Waarom de Transpocket 1500 zo’n geweldig apparaat is? De transpocket 1500 is geschikt voor alle typen elektroden, ook de meest veeleisende. Ze kunnen worden ingezet voor het lassen van staal, hoog gelegeerde staalsoorten en zelfs aluminium.

Lees meer

EQIN exposeert op Eemsdelta Expo

6 May 2016 – EQIN

Ook dit jaar neemt EQIN deel aan de Eemsdelta Expo op 15 en 16 juni a.s. “In het Eemsmond gebied (met) zijn wij al jaren actief”, vertelt regiomanager Alfred Nanninga. “Met vestigingen in Groningen, Eemshaven en Delfzijl werken we voor vele bedrijven als externe Tools & Equipment Manager. Daarom nemen we graag deel aan deze beurs.”

Lees meer

EQIN Opleidingen speelt belangrijke rol als begeleider en coach

6 May 2016 – EQIN

EQIN opleidingen is de opleider voor Stork Technical Services (STS). STS hecht veel waarde aan goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers. Daarom biedt het bedrijf haar mensen de mogelijkheid deel te nemen aan bijvoorbeeld laspraktijkopleidingen, theoretische kaderopleidingen, drukperscursussen of pijpfitopleidingen. EQIN Opleidingen speelt daarbij als begeleider en coach een belangrijke rol.

Lees meer

Multi-inzetbaarheid van medewerkers: de toekomst voor uw organisatie!

3 May 2016 – EQIN

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers is een zeer actueel onderwerp bij veel bedrijven. Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers zorgt ervoor dat u flexibeler, efficiënter en productiever kunt werken.

Lees meer

GT Lastechniek, REVA Lastechniek en EQIN bundelen krachten

8 April 2016 – EQIN

Joure 6 april 2016: EQIN is een samenwerking aangegaan betreffende de verhuuractiviteiten van GT Lastechniek (Emmeloord) en REVA Lastechniek (Joure). Door de overname van REVA door GT Lastechniek, 1 januari 2016, is er een goede basis ontstaan voor deze samenwerking, niet alleen op het gebied van de verhuur van industrieelmaterieel maar ook als het gaat om opleidingen.

Lees meer

EQIN doneert cheque aan Stichting KiKa

5 April 2016 – EQIN

Exxonmobil heeft een cheque ter waarde van 1000 euro uitgereikt aan EQIN voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden op het ExxonMobil-terrein. EQIN doneert de cheque graag aan Stichting KiKa.

Lees meer

Nieuw in onze verhuurvloot

16 February 2016 – EQIN

Wij zijn trots op de nieuwe Mercedes Pick-ups in onze verhuurvloot.

Lees meer

EQIN Groningen open dagen

3 February 2016 – EQIN

Op vrijdag 18 en 19 maart staan onze deuren open voor iedereen. Kom inspiratie opdoen onder het genot van een hapje en drankje en vermaak voor kinderen.

Lees meer

EQIN hoofdsponsor VGL raceteam

26 January 2016 – EQIN

In 2016 is EQIN de hoofdsponsor van het VGL raceteam uit België.

Lees meer

EQIN ook in 2016 Hoofdsponsor Dutch Solar Boat Team

26 January 2016 – EQIN

Ook in 2016 is EQIN hoofdsponsor van het Dutch Solar Boat Team.

Lees meer

EQIN, de onzichtbare kracht achter de Tourstart in Utrecht

9 November 2015 – EQIN

Rotterdam, 9 november 2015. Als technisch partner van de Grand Départ van de Tour de France begin juli in Utrecht, verzorgde EQIN de elektrische infrastructuur op verschillende locaties op en rond het parcours.

Lees meer

Bezoek onze stand op de TIV in Hardenberg

27 August 2015 – EQIN

Download uw gratis e-ticket en bezoek de EQIN stand (310) op de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg, 1 - 3 september.

Lees meer

LASSER VAN DE TOEKOMST: "DE KWALITEITSLASSER"

12 October 2015 – EQIN

Van een lasser wordt tegenwoordig meer gevraagd dan alleen maar het verbinden van twee stukjes metaal. Regelgeving op het gebied van normen, veiligheid en kwaliteit zorgen er voor dat een lasser veel meer zou moeten kunnen en weten.

Lees meer

EVENEMENTENAGENDA EQIN OPLEIDINGEN

9 October 2015 – EQIN

We hebben weer een aantal leuke en informatieve beurzen en evenementen gepland. Bezoek ons op:

Lees meer

Regio Zeeland: Voorlichtingsbijeenkomst Lasinspecteur en Lascoördinator

9 October 2015 – EQIN

Op donderdag 12 november as. organiseert Helix/Zeeuwse Lasschool in samenwerking met EQIN Opleidingen een voorlichtingsbijeenkomst over de Visueel Lasinspecteur en de Lascoördinator.

Lees meer

TECH2DO LAAT GROEP 7 KINDEREN TECHNIEK BELEVEN

9 October 2015 – EQIN

Afgelopen week (5-9 okt) heeft in de Olympiahal in Spijkenisse het jaarlijks Tech2do evenement plaatsgevonden. 1200 kinderen uit groep 7 van basisscholen van Voorne Putten maakten kennis met metaal-, installatie-, mobiliteit- en elektrotechniek.

Lees meer

Steun 'Wij Kleuren Geel' met uw stem op EQIN bij de Bike Art expositie

1 July 2015 – EQIN

In aanloop naar de Grand Départ staan vanaf vandaag 18 prachtige Bike Art creaties tentoongesteld in de Jaarbeurs Utrecht, waaronder die van EQIN. Het publiek bepaalt de winnaar van de Bike Art competitie door het sturen van een SMS. De opbrengst van deze actie gaat naar het goede doel 'Wij Kleuren Geel'.

Lees meer

UITGELICHT!

25 June 2015 – EQIN

In september starten we weer op onze 3 locaties, Botlek, Velsen en Weert, met onze lasspecialistische opleidingen International Welding Technologist (IWT) en de schakelcurus International Welding Technologist (sIWT).

Lees meer

EQIN Opleidingen introduceert nieuwe NIL handvaardigheidsopleidingen.

25 June 2015 – EQIN

Per 1 september 2015 wordt het NIL opleidingspakket uitgebreid met TIG en MAG lasopleidingen. Voor beide processen geldt dat er meer keuzemogelijkheden zijn op het gebied van materiaalsoort.

Lees meer

Training druktesten van leidingen en systemen

25 June 2015 – EQIN

Het druktesten van leidingen- en equipment(-delen) is doorgaans één van de laatste stappen bij de vervaardiging van pijpleidingsytemen. Men krijgt vertrouwen in het systeem als het gaat om dichtheid en sterkte. Om druktesten op een gecontroleerde en veilige wijze uit te kunnen voeren is door EQIN Opleidingen de opleiding druktesten ontwikkeld.

Lees meer

Voorlichtingsbijeenkomsten Lasspecialistische Opleidingen (IWP, IWS, IWT, IWI en sIWT)

25 June 2015 – EQIN

In het najaar van 2015 starten we weer met onze lasspecialistische kaderopleidingen International Welding Practitioner (IWP ), International Welding Technologist (IWT), International Welding Specialist (IWS), International Welding Inspector (IWI) en de schakelcursus International Welding Technologist (sIWT). Meer informatie over deze opleidingen wordt gepresenteerd tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten op dinsdag 1 en donderdag 3 september 2015.

Lees meer

MBO niveau 3 allroundlasser

25 June 2015 – EQIN

De volgende stap in het ontwikkelen van een volledige leerlijn op lastechnische beroepsopleidingen is voltooid. De MBO niveau 3 opleiding Allroundlasser is in het najaar te volgen op alle locaties van EQIN Opleidingen.

Lees meer

EQIN opent haar deuren in de Eemshaven

17 June 2015 – EQIN

Wij zijn gespecialiseerd in de verhuur, verkoop en het onderhoud van industrieel materieel voor o.a. lucht, licht en stroomvoorzieningen. Ook kunt u op onze vestiging terecht voor de aanschaf van alle verbruiksartikelen en toebehoren.

Lees meer

Uitbreiding Opleidingspakket Lasinspectie

26 May 2015 – EQIN

EQIN Opleidingen breidt haar opleidingspakket uit op het gebied van lasinspectie. In het najaar start onder andere, specifiek voor offshore inspectie, de opleidingen met CSWIP certificering.

Lees meer

Open deuren dag EQIN Antwerpen

5 May 2015 – EQIN

Graag nodigen wij u uit bij EQIN voor de open deur dag. Tijdens deze dag presenteren wij u de nieuwste ontwikkelingen in rental apparatuur.

Lees meer

EQIN reikt ‘Veilige geremde slijptollen’ uit

22 April 2015 – EQIN

Als dank voor het testen van de veilig geremde slijptollen voor EQIN zijn onder de deelnemers van de test twee veilige geremde slijptollen verloot. 3 april jongstleden ontvingen de 2 gelukkige winnaars de prijs uit handen van hun EQIN accountmanager.

Lees meer

Beursagenda 2015

26 August 2015 – EQIN

Ook dit jaar nemen we deel aan een paar leuke en interessante vakbeurzen.

Lees meer

EQIN doneert aan stichting Gered Gereedschap

26 November 2014 – EQIN

Lees meer

EQIN ontvangt CE-certificering voor eigen merk lastoevoegmaterialen IWELD.

20 November 2014 – EQIN

EQIN ontvangt CE-certificering voor eigen merk lastoevoegmaterialen IWELD.

Lees meer

HOOGTEPUNTEN FILM - CE REACH ANNUAL SAFETY AWARDS 2014

30 November -0001 – EQIN

HOOGTEPUNTEN FILM - CE REACH ANNUAL SAFETY AWARDS 2014

Lees meer

CONTOUR: DERTIEN GEDIPLOMEERDE KWALITEITSLASSERS

12 October 2015 – EQIN

Op 1 september jl. zijn er bij Contour in Winterswijk dertien diploma's kwaliteitslasser uitgereikt. Na twee jaar enthousiast leren en het geleerde tegelijkertijd in de praktijk uitvoeren, ontvingen de cursisten de felbegeerde diploma's.

Lees meer

OPLEIDING INTERNATIONAL WELDING INSPECTOR (IWI)

9 October 2015 – EQIN

"NU MET NIL CERTIFICATIE EN INTEGRATIE VISUEEL LASINSPECTEUR".

Lees meer

EQIN announces strategic partnership with Safehouse Habitats (Scotland) Ltd

9 September 2015 – EQIN

EQIN has entered into a Cooperation Contract with Scotland-based Safehouse Habitats (Scotland) Ltd. The contract represents a strategic partnership that will support both EQIN and Safehouse’s growth in north-western Europe, specifically the Netherlands, Germany and Belgium.

Lees meer